Naszą produkcję opieramy tylko na tradycyjnych recepturach. Wędliny pozyskujemy tylko z najwyższej jakości mięsa. Pogodziliśmy tradycyjne metody produkcji z dbałością o wysokie standardy higieniczne, stosowane w krajach unii europejskiej. Nasze wędliny charakteryzują się wyszukanym i niepowtarzalnym smakiem. Jest to wynik stosowania naturalnych przypraw np.: pieprzu, majeranku, czosnku, kminku, jałowca, kolendry i ziela angielskiego. Nie stosujemy żadnych barwników, wypełniaczy i dodatków chemicznych.

Wędzimy w wędzarni tradycyjnej, na dymie z drewna olchowego co daje intensywny zapach i aromat. Nie stosujemy żadnych substancji wiążących wodę. Jedyną substancją konserwującą jest sól i sól peklowa Stosujemy tradycyjne metody obróbki mięsa, ale zgodne z przepisami obowiązującymi w Unii Europejskiej. Proces produkcji monitorujemy zgodnie z wymogami HACCP. Regularnie wykonujemy badania trwałościowe i mikrobiologiczne naszych wędlin.

Wędliny nasze takie jak kiełbasa wiejska, schab pieczony, polędwica czy szynka wiejska pachnące dymem przypominają dzieciństwo spędzone na wsi.