Składniki:
				
			- 2 filety z łososia każdy ok. 150 g
 - oliwa z oliwek KWINTESENCJA SMAKU
 - sól RUSTICA
 - pieprz RUSTICA
 - 1 cytryna
 - 1/2 szklanki kaszy jaglanej COMPTOIR DU GRAIN
 - garść natki pietruszki
 - 1 bakłażan
 - 1 mały pomidor
 - kilka rzodkiewek
 - 1 ogórek zielony
 - garść rukoli
 
- 4 ogórki gruntowe
 - 1 szklanka jogurtu greckiego DELISSE
 - 1 ząbek czosnku
 - duża garść koperku
 - duża garść świeżej mięty
 - sól
 - pieprz
 - sok z cytryny
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Sos tzatziki: Ogórki zetrzeć na tarce, zasypać solą (około 1/2 łyżeczki) i odstawić na 10-15 minut, aż ogórki puszczą wodę. Po tym czasie ogórki odcisnąć z wody. Dodać jogurt, posiekane zioła i przyprawy. Doprawić sokiem z cytryny i pieprzem. W razie potrzeby dosolić.
 - Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać i przelać wrzątkiem. Gotować pod przykryciem w jednej szklance wody, do czasu, aż kasza wchłonie całą wodę. Zdjąć z ognia i odstawić na 10 minut. Po tym czasie kaszę przełożyć do miski. Dodać posiekaną natkę pietruszki, oraz skórkę i sok z cytryny. Doprawić solą.
 - Filety z łososia umyć i osuszyć. Przyprawić delikatnie solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.
 - Rozgrzać patelnię grillową. Łososia grillować najpierw od strony skóry przez kilka minut, aż skórka stanie się chrupiąca. A następnie obrócić na drugą stronę i grillować aż ryba będzie upieczona, ale wciąż soczysta.
 - Bakłażana pokroić w plasterki, oprószyć solą, polać delikatnie oliwą i grillować z obu stron. Pomidora przekroić na pół, oprószyć solą, skropić oliwą i również grillować.
 - W misce ułożyć rukolę, kaszę jaglaną, grillowaną rybę oraz grillowane warzywa, rzodkiewki i ogórki. Polać sosem tzatziki.