- 3
- 30 minut
Składniki:
- 500 g gnocchi TURINI
- 100 g suszonych pomidorów RUSTICA
- 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
- 4 łyżki oliwy z oliwek BIO VILLAGE
- 3 ząbki czosnku
- 200 g szpinaku NOTRE JARDIN
- ¼ szklanki tartego sera Grana Padano LES CROISÉS
- wieżo mielony pieprz
- 2 garści orzeszków pinii TABLIER BLANC
Sposób przygotowania:
- Orzeszki pinii zarumienić na suchej patelni. Uważać, żeby nie przypalić.
- Gnocchi gotować plasterki. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju z suszonych pomidorów wraz z 2 łyżkami oliwy. Wrzucić czosnek, a po 30 sekundach dodać połowę gnocchi. Smażyć z dwóch stron do zarumienienia. Odłożyć na talerz podsmażone gnocchi. Dodać pozostałą część oleju i oliwy i smażyć drugą partię gnocchi w taki sam sposób. Kiedy będzie podsmażone, dodać pomidory suszone pokrojone w paski, szpinak oraz wodę z gotowania gnocchi. Smażyć do momentu aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Dodać pozostałą część gnocchi. Smażyć mieszając wszystko.
- Porcje gnocchi wyłożyć na talerz. Przyprawić świeżo mielonym pieprzem oraz serem. Posypać uprażonymi orzeszkami pinii.