Składniki:
- 200 g mieszanki sałat
- 400 g łososia wędzonego na gorąco RONDE DES MERS
- 8 plasterków boczku TRADILEGE
- 4 jajka POLSKA KURKA
- 1 czerwona cebula
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 1 awokado
- 100 g sera gorgonzola LES CROISES
- sok z cytryny
- 4 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
- 2 łyżki octu balsamicznego z Modeny RUSTICA
- 1 łyżeczka musztardy Dijon RUSTICA
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Łososia oddzielić od skóry.
- Boczek pokroić w plasterki i usmażyć na chrupiąco na rozgrzanej patelni.
- Jajka ugotować na półtwardo.
- Wymieszać wszystkie składniki dressingu razem i przyprawić.
- Awokado pokroić w plasterki i skropić cytryną.
- Pomidorki przekroić na pół. Ser pokroić w kostkę.
- Na dużym półmisku ułożyć mix sałat, oraz wszystkie przygotowane wcześniej składniki. Skropić dressingiem i podawać.