Składniki:
- 180 g sera feta BIO WM
- 60 g serka kremowego
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek WM
- 6 plasterków boczku BIO WM
- 1/2 szklanki pomidorków koktajlowych
- 2 garści świeżej bazylii
- 1 bagietka
Sposób przygotowania:
- Ser feta wymieszać razem z serkiem kremowym i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
- Bagietkę pokroić na plasterki. każdy kawałek za pomocą pędzelka posmarować oliwą i opiec w piekarniku.
- Pomidorki umyć i przekroić na pół, wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, skropić oliwą i oprószyć solą. Piec przez chwilę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
- Boczek pokroić w paseczki, lub kostkę i podsmażyć na suchej patelni, aż zrobi się chrupiący.
- Opieczone kawałki bagietki posmarować serkiem, udekorować pomidorkami, boczkiem i posiekaną bazylią. Od razu serwować.