- 3
 - 30 minut
 
				Składniki:
				
			- 500 g gnocchi TURINI
 - 100 g suszonych pomidorów RUSTICA
 - 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
 - 4 łyżki oliwy z oliwek BIO VILLAGE
 - 3 ząbki czosnku
 - 200 g szpinaku NOTRE JARDIN
 - ¼ szklanki tartego sera Grana Padano LES CROISÉS
 - wieżo mielony pieprz
 - 2 garści orzeszków pinii TABLIER BLANC
 
					Sposób przygotowania:
				
				
- Orzeszki pinii zarumienić na suchej patelni. Uważać, żeby nie przypalić.
 - Gnocchi gotować plasterki. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju z suszonych pomidorów wraz z 2 łyżkami oliwy. Wrzucić czosnek, a po 30 sekundach dodać połowę gnocchi. Smażyć z dwóch stron do zarumienienia. Odłożyć na talerz podsmażone gnocchi. Dodać pozostałą część oleju i oliwy i smażyć drugą partię gnocchi w taki sam sposób. Kiedy będzie podsmażone, dodać pomidory suszone pokrojone w paski, szpinak oraz wodę z gotowania gnocchi. Smażyć do momentu aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Dodać pozostałą część gnocchi. Smażyć mieszając wszystko.
 - Porcje gnocchi wyłożyć na talerz. Przyprawić świeżo mielonym pieprzem oraz serem. Posypać uprażonymi orzeszkami pinii.