- 6
- 20 minut
Składniki:
- 3 jabłka
- 150 g sera Roquefort Les Croises
- 100 g śmietanki 36%
- 2 laski selera naciowego
- 2 garści orzechów włoskich Tablier Blanc
- 2 garści ziaren owocu granatu
- około 2 łyżek miodu Nid d'Abeille
- ½ pęczka szczypiorku
Sposób przygotowania:
- Śmietankę ubić. Ser Roquefort ubić za pomocą miksera, a następnie delikatnie wmieszać ubitą wcześniej śmietaną.
- Jabłka pokroić w plasterki o grubości około pół centymetra. Plasterki oczyścić z pestek i gniazd nasiennych. Seler naciowy pokroić w drobną kostkę, szczypiorek i orzechy posiekać.
- Na każdy plasterek jabłka wyłożyć łyżkę przygotowanego wcześniej serka. Na ser wyłożyć seler naciowy, orzechy włoskie, ziarenka granatu oraz szczypiorek. Skropić miodem. Od razu podawać.