Składniki:
- 1 polędwiczka wieprzowa ok. 400 g
- sól RUSTICA
- świeżo zmielony czarny pieprz RUSTICA
- około 150 g suszonej szynki parmeńskiej SAINT AZAY
- 100 g suszonych śliwek TABLIER BLANC
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżka powideł śliwkowych DOUCEUR DU VERGER
- 1 łyżeczka suszonego estragonu
- drobno starta skórka z 1/2 mandarynki
- około 70 g sera camembert LES CROISES
- 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
- 4 łyżki powideł śliwkowych DOUCEUR DU VERGER
- 2,5 łyżeczki przyprawy do piernika
- skórka starta z 1/2 mandarynki
- szczypta świeżo zmielonego pieprzu
- 200 g świeżej roszponki
- 2 mandarynki
- 100 g winogron
- oliwa z oliwek delikatna RUSTICA
- sok z cytryny RUSTICA
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Polędwiczkę obkroić z białej otoczki i włókien, pokroić w poprzek plastry około 1,5 cm. Roztłuc tłuczkiem na cienkie filety. Oprószyć odrobiną soli i świeżo zmielonym pieprzem.
- Wymieszać wszystkie składniki nadzienia z wyjątkiem camemberta.
- Przygotować sałatkę mieszając w salaterce roszponkę, mandarynkę i pokrojone winogrona. Skropić oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.
- Na każdym filecie położyć po 2 śliwki z nadzienia oraz kawałek sera camembert, zwinąć w roladkę, a następnie owinąć w plasterek szynki.
- Przygotować sos: wszystkie składniki umieścić w szerokim garnku i zagotować. Gotować do czasu aż sos zgęstnieje.
- Roladki wyłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w temperaturze 200 st. C.