Składniki:
- 250 g paluszków krabowych
- 100 g ryżu basmati COMPTOIR DU GRAIN
- 1 puszka kukurydzy NOTRE JARDIN
- 3 ogórki gruntowe
- 1/2 cebuli czerwonej
- pęczek natki pietruszki
- sól
- pieprz
- 2 łyżki jogurtu naturalnego DELISSE
- 2 łyżki majonezu RUSTICA
Sposób przygotowania:
- Ryż ugotować.
- Ogórki obrać, przekroić na pól i wydrążyć pestki, pokroić w kostkę.
- Paluszki krabowe pokroić na mniejsze kawałki.
- Cebulę pokroić w drobną kostkę, natkę pietruszki drobno posiekać.
- Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce.
- Dodać majonez i jogurt. Wymieszać.
- Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
- Odstawić na kilka godzin, żeby smaki dobrze się połączyły.
- Przełożyć na salaterkę, udekorować natką pietruszki.