Składniki:
- 200 g filetów śledziowych z oleju RONDE DES MERS
- 1 papryka czerwona
- 3 jajka KWINTESENCJA SMAKU
- 1 szalotka
- garść grzybków marynowanych
- 1 łyżka kaparów RUSTICA
- 1 ogórek kiszony
- natka pietruszki
- 1 łyżka musztardy dijon RUSTICA
- 1 łyżka miodu KWINTESENCJA SMAKU
- 2 łyżki pasty pomidorowej
- 1/2 słodkiej papryki RUSTICA
- 1/2 ostrej papryki RUSTICA
- sól
Sposób przygotowania:
- Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Piec paprykę w całości około 20 minut aż skórka zacznie robić się czarna. Po tym czasie paprykę przełożyć do szklanej lub metalowej miski i przykryć talerzykiem, odstawić na 15 minut. Po tym czasie paprykę obrać ze skóry i pozbawić gniazda nasiennego. Obraną paprykę drobno pokroić.
- Jajka ugotować na twardo, ugotowane jajka drobno pokroić. Filety śledziowe, szalotkę, grzyby, oraz ogórka również drobno pokroić. Dodać odsączone z zalewy kapary. Kilka listków natki pietruszki drobno posiekać, a kilka zostawić do dekoracji.
- Przygotować sos: wymieszać wszystkie składniki, w razie potrzeby doprawić. Sos wymieszać z pozostałymi składnikami. Przełożyć do małych słoiczków, lub miseczek, żeby utworzyć mini porcje. Każdą porcję udekorować natką pietruszki.
- Tatar podawać schłodzony z dodatkiem ulubionego pieczywa.