- 15 minut
Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 szklanka napoju migdałowego WM
- 1 szklanka wody
- 2 łyżki chia
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżeczka cynamonu WM
- 1/t łyżeczki imbiru
- 1/8 łyżeczki kardamonu
- Szczypta czarnego pieprzu
- Garść jagód goji WM
- Syrop klonowy do smaku WM
- Do podania:
- Ulubione orzechy i owoce
Sposób przygotowania:
- Do garnuszka wsypać płatki owsiane, oraz wszystkie przyprawy, dodać jagody goji, nasiona chia, napój migdałowy i wodę. Zagotować, gotować na małym ogniu przez 5 minut. Następnie wyłączyć ogień i zostawić na kilka minut, żeby owsianka zgęstniała.
- Osłodzić owsiankę syropem klonowym. Gdyby owsianka była za gęsta, dodać odpowiednią ilość napoju migdałowego.
- Gotową owsiankę podawać z orzechami i owocami.