Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek Rustica Wiodącej Marki
- 1 łyżka masła
- 1 puszka cieciorki Notre Jardin Wiodącej Marki
- ¼ cebuli
- 2 pędy selera naciowego
- 2 szklanki wody
- 1 kostka bulionu warzywnego Rustica Wiodącej Marki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego Turini Wiodącej Marki
- 2 łyżeczki oregano Rustica Wiodącej Marki
- ½ szklanki makaronu świderki
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Cebulę obrać i posiekać. Seler naciowy pokroić w cienkie plasterki. Ciecierzycę odsączyć z zalewy.
- Do garnka wlać oliwę, dodać masło, zeszklić cebulę i seler naciowy – ok. 3 minut często mieszając.
- Dodać kawałki kurczaka i przysmażamy cały czas mieszając – kolejne 2 minuty.
- Dodać koncentrat, oregano, wodę, bulion warzywny, ciecierzycę, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem 5 minut, dodać makaron i gotować bez przykrycia zgodnie z instrukcją na opakowaniu makaronu. Gotową zupę doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Serwować z łyżką zielonego pesto.