Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni, odstawić do ostudzenia. Do blendera przełożyć listki natki pietruszki, skórkę z cytryny, orzeszki piniowe, starty ser, czosnek i sól. Rozdrabniać co jakiś czas zgarniając składniki ze ścianek blendera. Kiedy składniki będą już rozdrobnione zacząć dolewać oliwę, cały czas blendując. Dolewać oliwę do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Pesto powinno być bardziej […]
Piersi z kurczaka umyć, przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i 1 łyżką oliwy. Grillować na patelni grillowej z dwóch stron. Zdjąć z patelni i odstawić. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odstawić 1 szklankę wody z gotującego się makaronu. W garnku którym gotował się makaron rozgrzać oliwę i podsmażyć czosnek pokrojony w plasterki przez […]
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Nerkowce wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek i dwoma szczyptami soli. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 15 minut, aż orzechy zrobią się złociste. Wyłożyć na talerz i odstawić. Podnieść temperaturę do 210 stopni. Ciecierzycę odsączyć z zalewy i dokładnie wypłukać a następnie porządnie wysuszyć. […]
Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy i dokładnie wypłukać. Pomidorki i oliwki przekroić na pół. Paprykę, awokado i czerwoną cebulę pokroić w drobną kostkę. Przygotować dressing. Czosnek obrać pokroić na plasterki, posypać solą i rozetrzeć nożem na pastę. W miseczce wymieszać razem oliwę, sok z limonki, miód, roztarty czosnek, drobno posiekaną papryczkę chilli i kolendrę. […]
Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Przygotować pulpety: Wymieszać razem mięso, bułkę tartą, jajko, ser i posiekaną drobno natkę pietruszki. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Wszystko dokładnie wymieszać. Dłonie nasmarować oliwą z oliwek i formować małe pulpety. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 20-25 minut. W garnku z grubym dnem rozgrzać […]
Ziemniaki obrać i ugotować z dodatkiem soli do miękkości. Odsączyć z wody, dodać masło, ugnieść, stopniowo dodawać mleko do uzyskania gładkiego puree. Cebulę, marchewki, seler naciowy, pieczarki i pomidor pokroić w drobną kostkę. Czosnek posiekać. Na dużej patelni z grubym dnem rozgrzać oliwę z oliwek. Wrzucić cebule i podsmażać na średnim ogniu przez kilka minut. […]
Ciasto na pierogi: Mąkę przesiać, dodać sól. We wrzącej wodzie rozpuścić masło. Stopniowo wlewać do mąki, cały czas mieszając. Wygniatać ciasto mikserem, lub rękami około 8 minut, tak żeby było elastyczne i nie kleiło się. Przełożyć do miski, przykryć wilgotną ściereczką i odstawić na około 30 minut. Farsz: Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. […]
W garnku z grubym dnem podgrzać masło z oliwą. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć na średnim ogniu kilka minut do zarumienienia. Dodać rozdrobniony czosnek i smażyć 30 sekund. Następnie dodać obraną marchewkę i jabłko, oraz seler naciowy pokrojone w kostkę i smażyć około 2 minut. Do warzyw dodać obrane i […]
Paluchy z serem: 10 minut przed przygotowaniem paluchów, wyjąć ciasto francuskie z lodówki. Rozwinąć ciasto. Na całej powierzchni ciasta rozłożyć drobno pokrojony ser gorgonzola, oraz taty ser Grano Padana. Przykryć drugim ciastem francuskim i delikatnie docisnąć, szczególnie boki ciasta. Ciasto pokroić na ok 1,5 cm paski, wzdłuż krótszego boku. Każdy pasek zwinąć własnej osi i […]
Pomidory pokroić na mniejsze części, pozbawić pestek. Ogórka obrać, przekroić na pół i za pomocą łyżeczki wydrążyć pestki. Paprykę, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić na mniejsze kawałki. Czosnek i cebulę obrać. Do blendera przełożyć pomidory, ogórka, paprykę, cebulę i czosnek, rozdrobnić. Dodać ocet, oliwę i przyprawy, ponownie zblendować. Do blendera przełożyć chleb bez skórki, pozostawić […]
Materiały zawarte w katalogu dotyczą napojów alkoholowych i są skierowane wyłącznie do osób, które ukończyły 18 lat.
Potwierdzam swoją pełnoletność oraz wyrażam zgodę na przeglądanie i zapoznawanie się z informacjami handlowymi związanymi z alkoholem.
Cenimy państwa prywatność
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności.
Więcej.