Składniki:
				Składniki na spód:
			- 1 1/2 szklanki migdałów TABLIER BLANC
 - 4 łyżki oleju kokosowego BIO VILLAGE
 - 2 łyżki miodu NID D'ABEILLE
 - 2 szczypty soli
 - 1 łyżeczka cynamonu RUSTICA
 
- 120 g serka kremowego
 - 1 szklanki jogurtu greckiego DELISSE
 - 1/4 szklanki miodu NID D'ABEILLE
 - 1 jajko POLSKA KURKA
 
- Świeże owoce, listki mięty
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Migdały zmielić na mąkę. Jedną łyżkę mąki migdałowej odłożyć do masy serowej. Dodać rozpuszczony olej kokosowy, miód, sól i cynamon, wyrobić gładkie ciast. Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć porcję ciasta, docisnąć palcami. Piec około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone odstawić do wystudzenia.
 - Przygotować masę serowo-jogurtową: W misie miksera ubić serek. Następnie dodać jogurt, miód, jajko i 1 łyżkę mąki migdałowej. Wymieszać tylko do połączenia się składników.
 - Masę serową nałożyć do papilotek. Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone serniki odstawić do wystudzenia a następnie odłożyć do lodówki do stężenia.
 - Gotowe serniczki podawać ze świeżymi owocami i listkami mięty.