Składniki

Składniki na spód:
  • 1 1/2 szklanki migdałów TABLIER BLANC
  • 4 łyżki oleju kokosowego BIO VILLAGE
  • 2 łyżki miodu NID D'ABEILLE
  • 2 szczypty soli
  • 1 łyżeczka cynamonu RUSTICA
  Składniki na sernik:
  • 120 g serka kremowego
  • 1 szklanki jogurtu greckiego DELISSE
  • 1/4 szklanki miodu NID D'ABEILLE
  • 1 jajko POLSKA KURKA
  Dodatkowo:
  • Świeże owoce, listki mięty

Sposób przygotowania

  1. Migdały zmielić na mąkę. Jedną łyżkę mąki migdałowej odłożyć do masy serowej.  Dodać rozpuszczony olej kokosowy, miód, sól i cynamon, wyrobić gładkie ciast.  Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć porcję ciasta, docisnąć palcami. Piec około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone odstawić do wystudzenia.
  2. Przygotować masę serowo-jogurtową: W misie miksera ubić serek. Następnie dodać jogurt, miód, jajko i 1 łyżkę mąki migdałowej. Wymieszać tylko do połączenia się składników.
  3. Masę serową nałożyć do papilotek. Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone serniki odstawić do wystudzenia a następnie odłożyć do lodówki do stężenia.
  4. Gotowe serniczki podawać ze świeżymi owocami i listkami mięty.